Tankar om att städa dödsbon i Helsingborg

Tankar om att städa dödsbon i Helsingborg

Hej på er

Som ni vet så jobbar jag på en städfirma och vi får ju alla möjliga städuppdrag som även kan innefatta att tömma dödsbon. Idag gjorde vi just det, städade ur ett dödsbo i Helsingborg. Det är ju alltid en speciell känsla. Man vill vara respektfull och jag försöker nog att inte tänka för mycket på anledningen till att vi faktiskt är där och städar. Ibland är det till och med så att jag lurar mig själv att det är en flyttstädning vi gör, och på ett sätt är ju det inte helt fel heller. Personen har ju flyttat …

När det handlar om dödsbon har man ett möte med de som anlitar oss ute på plats så att vi kommer överens om vad som ska göras. Ibland anlitar de oss för tömning av hemmet också, och det brukar vara när de tagit vara på det de vill ha och sedan överlåter till oss att tömma resten. Ibland ska en fastighet eller bostad göras i ordning för försäljning men ibland är det kanske någon anhörig som ska flytta in istället. Det kan innebära att det vill ha vissa saker kvar och att vissa saker ska slängas. Vi utför alltid jobbet med största respekt och försiktighet och samtidigt så har vi märkt att det är som en lättnad för de anhöriga när vi varit där och gjort tömning och eller städning.

Att städa dödsbon är på det sättet både lite läskigt men samtidigt också väldigt fint. När någon anlitar en för det så känns det som att det kräver ännu mer tillit än en vanlig städning och därför kan jag näsan också bli lite rörd av att få förtroendet. Vissa anhöriga är väldigt snälla och ödmjuka medan andra kanske är ganska korta i tonen eller bara vill få det överstökat, men då får man påminna sig om att sorg kommer i olika skepnader och genomgår olika faser. Ha nu en fin dag och ta hand om er!


Kommentarer är stängda.