Saknar mina kaminer

Saknar mina kaminer

Tjabba tjena hallå bloggen och alla läsare! Idag saknar jag verkligen den tiden då jag bodde i ett hus med kaminer, det var varma tider det. Jag vet inte riktigt vad som har hänt i Skurup över helgen men den där vårvärmen som vi hade är så gott som bortblåst. Vi får vara glada över den värmen vi fick i några veckor och hoppas att den snart kommer tillbaka. Apropå kaminer, visst gör det stor skillnad att ha det i ett hus istället för bergvärme. Nu tänker inte jag på funktionen, både kaminer och bergvärme kan värma upp ett hus. Jag tänker mer på designen och inredningen som man får med en kamin, det är något elegant och exklusivt på något sätt. Det huset i Skurup som jag bor i nu har inga kaminer och det är känns faktiskt lite tomt utan det på något sätt. Jag vet många av mina vänner som bor i hus där de har en kamin men de får inte elda i den. Dock så vill de fortfarande ha kvar den just för designen. Det är verkligen mysigt med att sitta framför en öppen braskamin med en kopp kaffe och en bok. Bara höra elden knastra och känna vågor av värme, där snackar vi kvalitetstid på hög nivå. Jag kommer ihåg de kalla vinterkvällarna när man tände en eld och satte sig i fåtöljen med en bok, det är tider som jag faktiskt kan sakna oerhört mycket och det är svårt att få den känslan med bergvärme. Sen kommer man givetvis ihåg när det var dags att bege sig ut i kylan och hugga ved, de tiderna saknar jag inte lika mycket om man säger så. Då har jag det bättre nu. Som det mesta här i livet så handlar det om att ge och ta, allting är inte alltid frid och fröjd.  


Kommentarer är stängda.