Ljusdesign och inredning

Ljusdesign och inredning

Goddag bloggen!

Jag tänkte faktiskt rikta det här inlägget mot någonting väldigt specifikt inom inredning och det är säkerligen ett område som inte så många tänker på när de inreder sitt hem. Det jag pratar om är ljusdesign och för många är det ett väldigt diffust begrepp, jag själv hade ingen vidare koll på detta för ens jag läste på lite om det. I Jönköping har vi väldigt många butiker som säljer lampor och så vidare men det är inte riktigt vad ljusdesign handlar om, det är nära men ändå inte. Att köpa rätt lampskärmar och lampor är ett trick i sig, men ljusdesign handlar mer om hur man sätter sin belysning för att få fram den rätta känslan och rätt ljus. Ni vet hur vissa väggar ser olika ut beroende på hur starkt ljuset är och från vilken vinkel det kommer, det är precis vad det här handlar om. Ljusdesign är även en viktigt faktor i bland annat filmer, gallerier, scener och så vidare men det lämnar vi här och istället fokuserar vi på belysning för hemmet. Jag kommer garanterat tänka betydligt mer på placeringen av min belysning i framtiden när jag inreder mitt hem, det kan göra en väldigt stor skillnad på inredningen och har man exempelvis någon fin tavla som man vill lyfta fram på ett snyggt sätt så är det fullt möjligt. Sen ska inte ljuset ta över allting, utan har man en fin lampa som passar riktigt bra in i rummet men som inte har den bästa belysningen så är det självklart att man ska behålla lampan. Det tycker åtminstone jag, sen kan man givetvis se över om man på något sätt kan bidra med en snygg ljusdesign på annat sätt. Men här fick ni ett litet tips, så tänk på belysningen när ni inreder hemmet.  


Kommentarer är stängda.